Книга Йосиф в Египет

Виж цялата ми библиотека в моя профил Ири

Йосиф в Египет

Йосиф в Египет

Обложката на книгата е леко закъсана от двете страни.

В книгата "Йосиф в Египет" се разказва за живота на младия Йосиф. Продаден като роб от братята си, той попада в Египет. Препродаден на златния египтянин Потифар, израилтянинът благодарение на интелигентността, трудолюбието и почтеността си успява да достигне завидно социално положение. За зла участ красивата жена на египтянина пожелава Йосиф, но той предпочита да бъде наказан, дори убит, но не и да предаде господаря си.
Този роман е част от тетралогията "Йосиф и неговите братя". Томас Ман я пише от 1933г. до 1943г. Книгата е повлияна основно от глави 12-50 от "Битие" на Библията. Писателят описва как се е родила идеята за творбата. Една вечер в Мюнхен той чете книгата "Битие" от фамилната Библия. Писателят бил възхитен и поискал да разкаже наново и по свой начин тази увлекателна история.
Основното в тетралогията е борбата между личната свобода и тиранията. В творбата се разказва за Яков, а след това и за сина му Йосиф, за неговите страдания и победи, докато се превръща в спасител на народа си.
Първата, втората и третата част на "Йосиф и неговите братя" са публикувани в Германия през 1933, 1934 и 1936г., тъй като писателят не е критикувал открито нацисткия режим. Четвъртата обаче е публикувана в чужбина през 1943г. "Йосиф в Египет" е отпечатана през 1936г. Писането на тази книга е драматично. Писателят напуска Германия и не може да се върне в родината си. Една от дъщерите му се осмелила да отиде в Мюнхен след преврата на нацистите. Тя проникнала във вече конфискувания дом на баща си и взела ръкописа на книгата. Започната в Германия, книгата е завършена на брега на Цюрихското езеро.

Вземи книгата "Йосиф в Египет"Изпрати съобщение на Ири и предложи размяна или покупка на книгата.
Книги от други потребители

Вземи книга от своя град