fb

Книга за размяна

Виж цялата ми библиотека в моя профил Zuzu

Реквием за едно ченге

Реквием за едно ченге

В “Реквием за едно ченге” Крейс улавя духа на модерния Лос Анджелес, така както Чандлър пресъздава атмосферата на града през 40-те. Градът на ангелите е обещаващ, многоцветен, прелъстителен и същевременно обричащ на самота. Самотници са и хората на закона, за които Лос Анджелес не е уютно кътче, а територия, която трябва да защитят.
Поредица хладнокръвни убийства без видима връзка помежду им разследва отдел “Тежки престъпления” на лосанджелеското полицейско управление. Двама частни детективи, Джо Пайк и Елвис Коул, наблюдават разследването по желание на бащата на една от жертвите – Карън Гарсия, бивша приятелка на Пайк.
Нещо в миналото на уволнения полицай Джо го свързва с престъпленията. Един по един изплуват факти от живота му, безрадостното детство, годините в Морската пехота, краткосрочната му кариера в отдел “Убийства”.
Събитията вземат неочакван обрат - заподозрян и арестуван е самият Пайк…
Обвиняван от колегите си, че преди дванайсет години е убил партньора си Ейбъл Возняк, самотникът Пайк е идеалната изкупителна жертва. Детектив Кранц няма да пропусне да си отмъсти за отдавна нанесената обида.
Жажда за отмъщение диктува действията и на друг участник в играта, който години наред чака своя час.
Елвис Коул е принуден сам да продължи гонитбата, като съмнението за невинността на съдружника му не го оставя на мира.
“Реквием за едно ченге” е модерен, динамично написан трилър с пестелив образен език и остава в съзнанието дълго, след като бъде прочетен.

Книги от други потребители

Книги по жанрове

Вземи книга от своя град

Knigoman.bg в медиите