Влюбеният крал
1
Добави в любими

Влюбеният крал

Книгата е в отлично състояние, без забележки.

Париж, Франция, 16 век. Политика, дипломация, интриги, любов, отмъщение. Кръстосване на саби и на силни характери. Напрегнато действие, което ни пренася шеметно от кралските покои, през благороднически имения, до Двора на чудесата, откъдето се управлява “кралството” на парижкия подземен свят. Сред основните герои е и легендарния Доб Жуан, в обичайната си роля на прелъстител, но и в необичайния ракурс на раним човек… или може би това е поредната ми маска?
Романът “ Влюбеният крал” на Мишел Зевако е написан в любимите традиции на приключенския роман, при който ярките герои, динамиката, внезапните обрати, сензационните разкрития спират дъха на читателя, но не и желанието му да чете още и още, до последната страница.
Лаконично, с майсторски щрихи са изваяни майсторски образи на герои, обрисувани са знаменити места в Париж, както и неговите потайности. Диалогът неусетно ни води през сложни човешки взаимоотношения и разкрива и благородни, и низки характери. Съжителстват си възвишеното и долното, високият морал и цинизъм, разкошът и мизерията - както в истинския живот. Над всичко е тънкият хумор на автора, който ни сближава с героите и техните перипетии и заличава границите между 16. и 21. век

За да се свържеш с N.N.A, трябва да влезеш в акаунта си или да създадеш нов
Влез или се регистрирай
Обади се
Книги от други потребители