Бароков концерт. Гонитбата
Добави в любими

Бароков концерт. Гонитбата

Издателство Сиела; преводач Румен Стоянов; година на издаване 2011; страници 148; меки корици. Книгата е нова, не е четена.
***
„Бароков концерт” и „Гонитбата” ни дават цялостна представа за постиженията на кубинския майстор в разказа и новелата, като Европа и Латинска Америка си съперничат за принадлежността му. Изключително строгият към себе си автор използва типичните си помощни средства – музиката и архитектурата, - благодарение на които текстовете му звучат злободневно и днес. Карпентиер пише с днешна дата за едно минало, „което с всяко завъртане на Земята се обогатява с 24 часа, прибавени към предишните. Ние не сме нищо… освен последица от нашето минало."
Отдавна неиздаваният латиноамерикански автор Алехо Карпентиер е един от най-емблематичните писатели на XX век, пленил читателите с редица произведения като „Екуе-Ямба-О” (1933), „Пътуване към зародиша” (1944), „Царството тук на земята” (1949), „Гонитбата” (1955), „Векът на Просвещението” (1962), „Право на убежище” (1972), „Бароков концерт” (1974), „Приложения на метода” (1974).

Вземи книгата "Бароков концерт. Гонитбата"Изпрати съобщение на DMilanova и предложи размяна или покупка на книгата.
Книги от други потребители