Завещанието на Гидиън Мак
0
Добави в любими

Завещанието на Гидиън Мак

Издателство Еднорог; преводач Боряна Джанабетска; година на издаване 2007; страници 496; меки корици. Книгата е нова, нечетена, става за подарък.
***
Остроумна, трогателна, напълно съвременна и все пак достойна за традициите на Хог и Стивънсън!
Какво ще сториш, когато се изправиш лице в лице със собственото си безсмъртие? За изтерзаната душа на Гидиън Мак, обезверен свещеник и неверен съпруг, не съществуват нито Бог, нито дяволът; няма други светове, няма феи и привидения. Така е поне до деня, когато Гидиън пада в една пропаст, откъдето го спасява не друг, а Дяволът.
Завещанието на Гидиън Мак - неповторима сплав от мемоари, легенди и история с примеси на душевно страдание, е разказ за духовната криза на един човек, който не иска да премине през живота, без да разбере защо е дошъл на този свят, за мистериозното му изчезване, за смърт и възкресение; изследване на разликата между официална религия и вяра, на самото естество на вярата.
Джеймс Робъртсън е шотландски автор, роден през 1958 г. Той е автор на няколко сборника с разкази и стихове, както и на четири романа. Най-успешната му творба „Завещанието на Гидиън Мак“ е сред финалистите за престижната литературна награда „Букър“ за 2006 г.

За да се свържеш с DMilanova, трябва да влезеш в акаунта си или да създадеш нов
Влез или се регистрирай
Книги от други потребители