Старият Марс
0
Добави в любими

Старият Марс

Издателство Сиела; преводач Павел Главусанов; година на издаване 2015; страници 464; меки корици. Книгата е четена, с поогънати ръбчета на кориците.
***
„Имало едно време една планета на име Марс, цял един свят на червени пясъци, канали и безкрайни приключения. Спомням си я добре, защото често ходех там като дете.”
Джордж Р. Р. Мартин
Старият Марс е сборник с петнайсет нови разказа, вдъхновени от романтичния Марс на старата фантастика. Това е Старият Марс, изгубеният Марс, отпреди космическите експедиции на Викинг 1 и Викинг 2, Марс на каналите, на мъртвите градове и на марсианците.
Крайните любители на „твърдата фантастика“, както и прочие литературни фанатици може да пропищят, че тези творби не са „истинска научна фантастика“. Така да бъде. Назовете ги космическа опера“, „космическо фентъзи“, „ретро-научна фантастика“, „псевдо-фантастика“ или както намерите за добре. Може да ги определите и просто като „историии“ , а като всички останали истории, тези също се коренят във въображението. Ако се замислите по-сериозно, надали ще стигнете до извода, че „реално“ е толкова съществено, колкото „качествено“.
Маринър не успя да открие Стария Марс. Вие обаче можете.
Просто отворете книгата.

За да се свържеш с DMilanova, трябва да влезеш в акаунта си или да създадеш нов
Влез или се регистрирай
Книги от други потребители