Най-дългата нощ
1
Добави в любими

Най-дългата нощ

Книгата е в отлично състояние.
Роман за любовта и изневярата, за тайните на женската душа.

"Най-дългата нощ" е роман за завладяващата романтична история на младите Йелда и Селим - учили в Европа със съвременни разбирания и отговорност към състоянието и перспективите на страната си.

Тя се присъединява към екип от Европа, който разследва "убийствата в името на честта" в Югоизточната част, населена с кюрди и под военно управление. Така попада насред един ад, в който оръжията не замлъкват, убийци с неясна самоличност убиват безпричинно хора. Той е изследовател историк, който събира материали за арменския геноцид и търси начин да издаде книга, но как да стане това в страна, която не толерира либералните възгледи. На фона на любовната им история авторът умело насочва вниманието ни към религиозните и етническите проблеми в страната, към кървящата рана - тероризма и убийствата на жени в планините на Югоизточна Турция.

Ахмет Алтан е турски журналист и писател. Става много известен с активната си гражданска позиция, което води и до репресии спрямо него. Всеки един от романите му засяга теми, които не се толерират от турската държава - положението на кюрдите, в исторически план пише за жертвите на арменския геноцид, за борбата на българите от Македония и Одринска Тракия и ролята им за събарянето на Османската империя.

За да се свържеш с Христо8, трябва да влезеш в акаунта си или да създадеш нов
Влез или се регистрирай
Обади се
Всички книги от Ахмет Алтан:
Книга Като рана от меч
Книгата се Разменя или продава за 10лв от
Книги от други потребители